Beeldmaker Fotografie Blog

Reisfoto's van Sri Lanka

Een rondreis door Sri Lanka was een perfecte gelegenheid om het 2013 mee af te sluiten. Sri Lanka is een eiland in de Indische Oceaan en ligt iets rechts van India. Het land staat bol van cultuur, religie en geschiedenis. Omringd door een overweldigende natuur vind je onder andere tempels, dagoda's (stoepa’s), Boeddha-beelden, leuke dorpen en steden, watervallen en theevelden waar de beroemde Ceylonthee wordt geplukt. Ceylon was een Britse kroonkolonie. Na de onafhankelijkheid in 1948 werd het een republiek met de naam Sri Lanka.

Wie van dieren houdt komt ook aan zijn trekken. Los van de ontelbare aapjes die je op het grootste deel van het eiland overal tegenkomt zijn er prachtige vogels, waaronder de ijsvogel (Kingfisher), olifanten, varanen, leguanen en eekhoorns. Ook zijn er wildparken (bijv Yala park) waar de luipaard te zien is.

Maar wat Sri Lanka voornamelijk erg aantrekkelijk maakt zijn de mensen. Ze zijn overwegend vriendelijk en oprecht. Natuurlijk proberen veel mensen aan het toerisme te verdienen maar ze dringen niet erg aan en zolang je beleefd blijft en humor gebruikt zal je niet worden lastiggevallen. Ik heb me gedurende de drie weken geen moment onveilig of ongemakkelijk gevoeld, eerder het tegendeel.

reisfotografie rondreis door Sri Lanka

Hoewel de keuken niet heel erg uitgebreid is kan je heerlijk eten, zeker als je van pittig houdt. Vooral in de ontelbare restaurantjes langs de kant van de weg heb ik heerlijk gegeten. Ik ben daar waarschijnlijk wel een keertje ziek van geworden maar het was het waard en na een lokaal aangeschaft pilletje zo weer over.

Dat alles maakt dat Sri Lanka een heerlijke plek is om te verblijven en dat wil ik graag door middel van wat reisfoto’s met jullie delen.

Volg deze link voor meer reisfoto's en informatie over de reis.

  • bloemen
  • thee
  • trein

Plaats reactie