Beeldmaker Fotografie Blog

Op zoek naar een trap voor een groepsfoto op locatie

Soms brengt fotografie je op plaatsen waar je normaal gesproken niet zo snel zou komen. Vandaag was ik aan het 'location scouten' ter voorbereiding op een groepsfoto met 38 personen. Het eindproduct moet een vrijwel vierkante foto worden waarbij zoveel mogelijk personen ten voeten uit zijn afgebeeld. Allemaal op een rij wordt al snel te breed dus het idee om de groep op een fraaie trap te plaatsen was gauw ontstaan. Natuurlijk mag het niet zomaar een trap zijn… Liefst wel één met allure maar toch ook weer niet té aanwezig want het gaat per slot van rekening om de groep.

Tijdens de trappenjacht hebben we drie locaties bekeken. Als eerste het Wenneker pand in Schiedam, een cultuurtempel met onder andere een filmhuis en theater in de voormalige Wenneker distilleerderij. Vriendelijk rondgeleid, alle ruimtes en trappen gezien maar hoewel het een schitterend verbouwd pand is, helaas niet geschikt voor déze foto.

Op naar Villa Zalmhuis, een statige villa uit 1870 met uitzicht over de Maas in Rotterdam Kralingseveer. Inpandig een prachtige trap met loper en fraai artnouveau hekwerk. Helaas helemaal omgeven met glas. Geen goed idee 's avonds met strobes.

Maar gelukkig, zoals dat wel vaker gebeurt, bleek de laatste locatie raak. De Hoge School aan het museumpark in Rotterdam. Dit gebouw was tot de jaren 90 hoofdkantoor van Unilever en heeft een prachtige trap die in 1930 door Gispen is ontworpen. Uitlichten wordt nog wel een uitdaging maar De Trap is gevonden.

gispen trap in het hoofdgebouw van de Rotterdamse Hoge School

Testfoto op de trap van de HS Rotterdam

 

Reacties  

 
# Babber 23-03-2013 12:49
Goed gevonden. Je hebt er wel veel voor over. Ik ben nu al overtuigd van het prachtige resultaat
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
# Moni 23-03-2013 11:41
Allemachtig wat een mooie modellen! :eek: :eek: :roll: :roll:
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
# Mieneke 23-03-2013 11:10
Joepie De Trap! En ook nog 's 12 Lisettes!! :lol: :lol: :lol:
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer